Degraderingen ett faktum

Last Updated: Tuesday, 20 September 2016 10:03
Published: Monday, 19 September 2016 09:38

18.9: TUS - IFK 6-0 (4-0)
Det var vinna eller försvinna som gällde för vår del i Terjärv. Vid seger hade vi skjutit upp avgörandet i kampen om förnyat seriekontrakt till den sista omgången, vid kryss eller förlust var loppet kört.

Det blev en brakförlust och nu är degraderingen alltså ett faktum. Vi åker ur serien tillsammans med KUF och TUS. Det finns förvisso ännu ett litet halmstrå kvar: om både KPS och KPV Akatemia klarar sig kvar i trean, och bara HBK åker ur, så faller bara två lag från fyran.

Själva matchen på Forsbackaplanen var väldigt talande för hur det sett ut den här säsongen. Truppen var tunn och det mesta gick åt pipan. Redan efter fem minuter sträckte rutinerade Jonas Sandlin baklåret och linkade av planen. Sedan kom baklängesmålen som på löpande band, det ena mer dråpligt än det andra. Med 4-0 på tavlan i pausen var det hela över.

I den andra halvleken försökte vi hålla huvudet högt och bjuda upp till match, men åkte ändå på ytterligare två baklängesmål. Vi skapade också några chanser, men vi gick mållösa av planen för fjärde matchen i rad.

En match återstår av den här tunga säsongen: GBK II väntar i Tellushallen klockan 15.00 på lördag.