Tillbaka ovanför strecket

Last Updated: Tuesday, 06 September 2016 07:58
Published: Tuesday, 06 September 2016 07:55

5.9: IFK - KUF 0-0
Vi hade ingen stor trupp till vårt förfogande den här gången heller, men nu visade vi att inställning räcker långt på den här nivån. Det var tack vare både hjärta och hjärna vi fick med oss en ytterst viktig poäng från bottenmötet med KUF, poängen förde oss tillbaka ovanför nedflyttningsstrecket (där vi hör hemma).

Vår första halvlek var inget att skriva hem om. Vi rörde oss dåligt och gav därför KUF stora ytor att spela på. Kort sagt, vi gjorde det svårt för oss själva. Men kampandan var det inget fel på.

Den andra halvleken var betydligt bättre. Anförda av rutinerade Jonas Sandlin, Mika Lehtola och Henri Sandstedt på mittfältet samt Henrik Pedersen i försvaret fick vi ordning och reda på spelet. Vi rörde oss klokt, stängde ytorna och tvingade KUF till att slå längre bollar. Samtidigt byggde vi allt fler och allt bättre anfall där Ivar Holti, Alexander Felix och Mika Lehtola kom till några chanser, men det ville sig inte. I andra ändan var vår målvakt Ibrahimi Shpend på alerten de få gånger KUF kom till avslut.

Med tanke att vi är djupt insyltade i nedflyttningsstriden var vi i stort behov av en trepoängare, men att äntligen knipa en poäng (och hålla nollan för första gången på evigheter!) var viktigt för självförtroendet inför slutspurten. Tre matcher återstår: PeFF (h), GBK II (h) och TUS (b).