Skön revansch mot serietvåan

11.8: IFK - NIK 4-3 (3-2)
Efter fyra raka matcher på bortaplan var det skönt att äntligen återvända till Västraplan, trots det ihållande regnet och de tunga molnen. Men ännu skönare var det att ta revansch mot serietvåan från Nykarleby och ge igen för 0-3-förlusten när vi möttes senast!

Det var en mål- och chansrik match där alla verkligen gav allt. Det var kanske inte vackert hela tiden, men det gick ändå vägen. Det var också en match där vi ständigt tog ledningen och NIK utjämnade, men det var ändå vi som skulle få sista ordet.

Vi inledde målskyttet när kvarten var spelad då Asdren Syla hittade en lucka mellan målvakten och den främre stolpen. Tio minuter senare kom kvitteringen till 1-1.

Bara två minuter efter kvitteringen åkte Sumit Singh slalom i NIK:s straffområde och blev fälld. Straffen tog Asdren Syla hand om, och 2-1. Men NIK kvitterade igen, och förstås på straff.

Vi lät oss inte nedslås, utan fortsatte att spela med gott humör. Kort efter NIK:s andra kvittering satsade Lucas Ramsay på ett distansskott. Målvakten släppte retur och där var Ivar Holti framme och högg som en kobra, och 3-2. NIK:s tredje kvittering kom en bit in i den andra halvleken.

Efter 3-3-målet blev vi tillbakapressade och NIK mer eller mindre ägde spelet, medan vi var tvungna att slå ifrån oss. Det lyckades vi med och mitt i NIK-pressen slog vi till igen. Jonas Sandlin slog en läcker lyra åt Ivar Holti som krutade in 4-3 rakt upp i nättaket.

Efter det spikade vi igen och höll undan!

Alla jobbade bra och med bra inställning, men vår stora hjälte för dagen var målvakten Ibrahimi Shpend som stod för många riktigt svettiga räddningar!

Nu är vi äntligen uppe i 20 poäng. Det brukar traditionsenligt betyda bastukväll.