En match med två ansikten

Last Updated: Saturday, 16 July 2016 10:42
Published: Saturday, 16 July 2016 10:01

15.7: SÄÄRIPOTKU - IFK 2-2 (2-0)
Den andra omgången av årets division 4-säsong inleddes med bortamatch mot Sääripotku i Yxpila. Säsongspremiären i Jakobstad slutade i seger med 1-0, men vi lyckades inte ta sex poäng av sex möjliga mot det orangeklädda Karlebygänget. "Returen" slutade 2-2 (2-0) efter en s.k. match med två ansikten.

Vi inledde bedrövligt och vår första halvlek var under all kritik. Vi spelade utan vare sig hjärta, tanke eller disciplin och vi bjöd Sääripotku på både 1-0 och 2-0. Det första baklängesmålet kom visserligen på en snygg lobb från vänsterkanten, men med lite jävlaranamma hade vi stoppat räden. 2-0 kom på en hörna där ingen IFK:are hade något intresse av att nå bollen.

I pausen visste alla vad som gått snett och vad som måste göras, och i den andra halvleken gick vi ut och reparerade skadan. Vi tog kontroll över mittfältet, rullade mera boll, sökte ytor och började vinna närkamper. Det gav också resultat. Didier Diouf inledde upphämtningen med att göra 2-1 från straffpunkten sedan Ville Hakola rivits ner. Vi fortsatte att pressa på och både Ivar Holti och Asdren Syla hann bränna några chanser innan den förlösande kvitteringen kom i den 82:a minuten: Akseli Aninko slog ett praktinlägg från höger som Ville Hakola skallade in.

Vi gick "all in" för ett segermål, men mäktade inte med att avgöra.

Segersviten blev således bara två matcher lång, men att resa sig från ett tvåmålsunderläge på bortaplan och att förlänga den förlustfria sviten till tre matcher är positivt. Det tar vi med oss till nästa match mot Esse IK II den 25 juli.