Skön seger i Karleby!

Last Updated: Saturday, 16 July 2016 10:09
Published: Thursday, 07 July 2016 11:41

6.7: GBK II - IFK 2-3 (1-3)
Efter en riktig krigarinsats hämtade vi hem tre sköna poäng från Karleby efter 3-2-seger mot GBK II. I pausen ledde vi med 3-1.

Det dröjde länge och väl innan hela laget var samlat i omklädningsrummet. Vissa hade inte noterat att matchen flyttat från Yxpila till Kipparihallen, medan vissa av diverse andra orsaker anlände sent. Men när vi väl gick ut på plan var vi laddade till tänderna! Matchen var bara 2 minuter gammal när Ivar Holti pressade högt uppe, snodde bollen och rullade in 1-0 via stolpen. Tio minuter senare slog Asdren Syla ett fint inlägg från sin högerkant och Denis Kheimonen smällde in 2-0.

GBK II var chockat, men fick ändå igång sitt passningsspel och reducerade i den 28:e minuten. Trots bakslaget fortsatte vi att kriga om varje boll och återtog tvåmålsledningen i den 36:e minuten, Kheimonen var framme igen och krutade in 3-1 invid stolproten.

I den andra halvleken flyttade GBK II upp mera folk i anfallet, och lyckades också tråckla in 3-2 i den 52:a minuten. Låt sedan vara att det handlade mera om tur än skicklighet.

GBK II hade ett visst övertag, men tack vare ett bra försvarsspel av hela laget - och en viktig räddning av målvakten Joni Grankulla - fick de inga fler mål. Mot slutet av matchen radade vi upp flera bra chanser, utan att lyckas en fjärde gång.

Det här var utan tvekan vår bästa match hittills den här säsongen. Fortsätter vi spela med lika stort hjärta är vi svårslagna! JBK-killarna Joonas Järvenlahti och Sumit Singh gjorde debut i IFK-tröjan och gjorde det bra.

Nästa match spelas också i Karleby, då vi möter Sääripotku lördagen den 16 juli.