Klar seger mot jumbon

Last Updated: Saturday, 16 July 2016 10:10
Published: Saturday, 02 July 2016 15:48

1.7: IFK - TUS 4-0 (1-0)
Efter krysset mot KUF och förlusten mot PeFF var det skönt att äntligen vinna igen. Bottenlaget TUS fick stryk med klara 4-0 (1-0) på Västraplan.

Trots att vi var det klart bättre laget var det inget bländande IFK som publiken fick se. I synnerhet inte i den första halvleken. Vi slarvade och uppträdde oengagerat fastän vi var flera nummer större på alla områden. Kanske vi trodde att det skulle bli för enkelt när Ivar Holti satte vårt 1-0-mål redan i den 8:e minuten?

Det blev lite bättre i den andra halvleken och vid ett par tillfällen blixtrade vi till och bjöd på fina anfall. Alexander Felix tryckte in 2-0 från närhåll två minuter in i den andra ronden, medan Asdren Syla avslutade ett mönsteranfall med att dundra in 3-0 i den 71:a. Sergei Kalinin fastställde slutresultatet från straffpunkten tio minuter från slutet efter att Ville Hakola blivit nerdragen.

Målvakten Joni Grankulla hade en lugn fredagkväll mellan stolparna och behövde bara ingripa en gång: på en frispark i den första halvleken. Skottet sökte sig upp mot krysset, men Grankulla plockade säkert ner bollen.

Ingen höjdarmatch således, men tre poäng är alltid tre poäng. Och att vi höll nollan för blott andra gången den här säsongen smakade nästan lika gott som segern.