En bra halvlek räckte inte

Last Updated: Saturday, 16 July 2016 10:10
Published: Thursday, 23 June 2016 20:19

21.6: PEFF - IFK 1-0 (1-0)
Derbyt mot topplaget Pedersöre FF på Falli i Bennäs blev ingen höjdare. Varken resultat- eller spelmässigt. En usel första halvlek, där vi släppte in en flipperboll efter en frispark i den 19:e minuten, blev vårt fall. Matchen slutade 1-0 (1-0).

Efter de öppna portarnas dag i Kållby satsade vi på en lägre press och ett mer kompakt lag, men det fungerade inte alls mot PeFF:s kampfotboll. Vi kom praktiskt taget ingen vart i den första halvleken, utan fick mest koncentrera oss på att avvärja den ena långbollen efter den andra. PeFF kom visserligen inte åt att skapa särskilt många farliga lägen, men vid den där frisparken slumrade vi till och PeFF hade bara att tacka och ta emot.

I den andra halvleken återgick vi till en högre press, och vi började genast skapa farligheter. Ville Hakola kom till ett bra skottläge, men missade målet. Alexander Felix kom loss på vänsterkanten efter att ha vunnit en duell, men fick ingen bra träff på bollen och målvakten kunde rädda. Vår i särklass bästa chans tillföll inbytte Qassem Alawy, som fick fritt skottläge från ett par meter - men otroligt nog prickade han målvaktens famn i stället för de gapande nätmaskorna.

PeFF hade också en jättechans att utöka till 2-0, men vår målvakt Ibrahimi Shpend stod för en kalasräddning på Jockum Nygårds farliga frispark.

Vi gjorde en riktigt bra andra halvlek, det enda som saknades var målen. Därför blev det heller ingen poäng i derbyt, vilket var en stor besvikelse. Nu slickar vi såren över midsommar och återupptar jakten på seriepoäng fredagen den 1 juli. Då kommer TUS från Terjärv på besök till Västraplan.