Kryss med bitter eftersmak

Last Updated: Saturday, 16 July 2016 10:11
Published: Thursday, 16 June 2016 10:24

15.6: KUF - IFK 4-4 (2-1)
Stärkta av den förlösande 5-1-segern mot YPA Akatemia gick vi in för att ta säsongens första bortaseger när vi gästade KUF i Kållby. Men vi nådde aldrig upp till samma nivå och fick nöja oss med oavgjort efter 4-4 (2-1) på en ojämn, liten och svårspelad gräsplan.

Gör man fyra mål ska man vinna en fotbollsmatch. Så är det bara. Offensivt skapade vi många chanser och stor oreda framför KUF:s mål, men vad hjälper det när försvaret läcker som ett såll? Både 1-0 och 2-0 kom efter missar av målvakten och försvaret. Vid KUF:s tredje och fjärde mål tilläts hemmalaget ta sig igenom försvarslinjen på tok för enkelt.

Samtidigt är det ett prov på mental styrka att orka resa sig trots att man golvats flera gånger om. Efter den bedrövliga starten med 2-0-underläge inledde Alexander Felix upphämtningen i den 28:e minuten, låt sedan vara att hans skott gick lite turligt in via Denis Kheimonens arm. Där hade vi marginalerna på vår sida.

Vi gick ut till den andra halvleken för att fortsätta trycka på och vända och vinna. Men så var det det där med att försvara sig. Med 53 minuter på klockan rann KUF igenom och gjorde 3-1, och plötsligt var uppförsbacken brantare igen. Vi vara nere för räkning, men inte ute. Fem minuter senare klackade Schkelzen Syla läckert in en hörna till 3-2 och kort därefter var samme Syla framme igen på en hörna och skallade in 3-3. Två mål av Syla, kvitterat och KUF darrrade.

Med kvarten kvar kom en ny kalldusch då KUF satte 4-3 efter ännu ett tveksamt ingripande av försvaret, men vi skulle trots allt få det sista ordet då Ville Hakola fick en långboll i den 90:e minuten och rullade kyligt in 4-4.

Trots den sena kvitteringen kändes krysset mera som två förlorade poäng än en vunnen, men en lite loj inställning ger inte mer mot en hårt kämpande serienykomling.