Äntligen mål, äntligen seger!

Last Updated: Saturday, 16 July 2016 10:13
Published: Sunday, 29 May 2016 21:21

29.5: IFK - MYRAN 4-2 (1-0)
Efter tre matcher utan vare sig mål eller poäng var det skönt att ta full pott med 4-2 (1-0) hemma på Västraplan mot gästande IK Myran.

Mot Esse IK föll vi med uddamålet, mot LBK var vi rena katastrofen och mot NIK stod vi upp i 85 minuter innan luften gick ur oss.

Men mot Myran var det andra bullar. Nu klaffade både kämpaglöden, passningsspelet och avsluten. Vi inledde ursinnigt och skapade stor oreda den första kvarten, men det dröjde till den 43:e minuten innan nollan sprack. Sergei Kalinin ställde sig bakom en frispark från vänsterkanten - och lyfte den iskallt över målvakten och in i den bortre gaveln.

Tio minuter in i den andra halvleken spräckte Christoffer Gunnar sin nolla för säsongen när han prickade in 2-0 från närhåll, efter ett idogt förarbete av Kalinin. Vår estniska grovjobbare lade definitivt beslag på titeln "man of the match" när han gjorde 3-0 från straffpunkten i den 75:e minuten. Ali Meshadani rullade in 4-0 i den 83:e minuten efter en delikat framspelning av nyförvärvet Alexander Felix.

Vi tappade skärpan mot slutet och släppte in två onödiga baklängesmål på stopptid. 4-1 kom på straff och 4-2 efter missförstånd och en smula otur i försvaret.

Men tre poäng är alltid tre poäng! Ny match blir det redan på tisdag då Nostars väntar på Sandhagens konstgräs i Karleby.