Hård kamp räckte inte

7.5: IFK - ESSE IK II 0-1 (0-0)
Vi lyckades inte följa upp segern i premiären med en ny triumf mot Esse IK II. Gästerna från Pedersöre åkte hem tre poäng rikare efter 0-1 (0-0).

Matchen var jämn och bjöd inte på särskilt många målchanser. Esse hade mera boll i den första halvleken, men vår mittfältsmotor Sergei Kalinin var närmast ett mål med ett hårt skott som satte EIK-målvakten Joakim Lönnqvist på prov.

Matchens enda mål kom i början av den andra halvleken då Niklas Erikson rullade in 0-1 på en genomskärare efter att vi tappat bollen i uppspelsfasen.

Vi skapade tillräckligt med chanser att både kvittera och ta ledningen. Akseli Aninko hade en bra nick i ribban och Martin Vargas nickade tätt förbi stolpen, men den här gången hade vi inte marginalerna på vår sida. Ett kryss hade inte varit orättvist.

Det som vi tar med oss från den här matchen är den fina fighting spirit vi visade, ända fram till slutsignalen. Går vi in med samma inställning i nästa match, mot LBK lördagen den 14 maj klockan 18.00, så blir vi svårslagna.