Snöplig finalförlust i Canorama Cup

Årets upplaga av Canorama Cup på Västraplan, där matcherna är blott 1x25 minuter, blev en målsnål historia. Men tack vare två mål tog vi oss ändå till final.

Vi inledde turneringen med en aningen sömnig insats mot Kobolt BK. Vi skapade fler chanser, men Kobolt skapade den hetaste: ett skott i stolpens insida. Matchen slutade 0-0.

Även den andra matchen slutade 0-0 och där stod IF Standard för motståndet. Även det här var en match där vi borde ha satt några chanser och vunnit.

I den tredje och sista gruppspelsmatchen mot Jeppo FF var vi tvungna att vinna med åtminstone två mål för att ens ha en chans att nå finalen. Nu visade vi oss från vår bästa sida och dominerade stort och vann med 2-0 efter mål av Denis Kheimonen och Samu Jaatinen.

Resultaten från de övriga matcherna gick därefter vår väg, och plötsligt stod vi i final där Nykarleby IK väntade. Vi inledde bra och dominerade bollinnehavet, men avsluten höll inte tillräckligt hög kvalitet. I stället åkte vi på två snöpliga baklängesmål (ett självmål och en målvaktsretur på frispark) och NIK fick lyfta bucklan efter 2-0.